Tårtor och Kakor

Hej hej! här hittar ni mumsiga recept på tårtor och kakor! När jag menar kakor, så menar jag till exempel kladdkaka och inte små kakor. Hoppas ni hittar något recept som gör så att ni blir sugna och vill prova baka den! I så fall så får ni jättegärna skicka feedback och berätta hur det gick! Lycka till! :]

 

HELENA’S KLADDIGA KLADDKAKA

Ingredienser:

 * 2 ½ dl strösocker

* 4 msk kakao

* 2 ägg

* 1 ½ krm salt

* 1 ½ dl vetemjöl

* 2 tsk vaniljsocker

* 100g smör

* ca 1 dl chocolate chips eller hackad mörk choklad

* 1 ½ tsk snabb kaffe pulver [om du vill, ger god smak!]

* ca 1-2 dl saltade jordnötter till garnering

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form ( ca 24cm i diameter ).

2. Blanda alla torra ingredienser (sockret, kakaon, saltet, vetemjölet och vaniljsockret) väl i en stor skål/bunke. Häll snabb kaffe pulvret i handen och gnid sönder det mellan tummen och pekfingret så att det blir som ett pudrigt pulver. Häll sedan i det i bunken. Smält smöret och häll ner det i bunken med alla torra ingredienserna. Rör om och häll i äggen.

3. Häll smeten i den bröade kakformen. Hacka jordnötterna lagom grovt. Strö på chocolate chipsen eller den hackade chokladen ( beror på det du valde att använda ) och dem hackade jordnötterna. 

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-14 minuter. Men se till att ha koll på kakan hela tiden så att du inte råkar låta den övergräddas, den ska ju vara rätt så kladdig!

5. Ta ut kakan ur ugnen när den är klar och låt den få svalna av. Servera kladd kakan med vispad grädde och bär om du vill. Mums!

Helena's Kladdiga Kladdkaka - Foto Helena Rosenzweig

Helena's Kladdiga Kladdkaka - Foto Helena Rosenzweig

Recept Ifrån: Yey! Mitt eget! :]

CHOKLAD BROWNIES

Ingredienser:

125 g mjölkchoklad

75 g mörkchoklad

200g smör

3 ägg

1½ dl strösocker

5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 ½ dl valnötter

 

Tillagning:

1. Värm ugnen till 175 grader. Hacka chokladen i bitar och smält över vattenbad med smöret. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker och vänd ner det i chokladsmeten. Rör om. Blanda ut bakpulvret i mjölet i en skål och sikta ner det i omgångar i chokladsmeten medans du rör om. Hacka valnötterna grovt och rör ner det i smeten. Ta i så mycket som du vill eller inte alls. Det är ditt val.

2. Klä en ungssäkerform med bakplåtspapper och smörj in den. Häll ner chokladsmeten och jämn till ytan. Grädda kakan i mitten av ugen i ca 20-25 minuter, beroende på hur bra/dålig ugnen som du använder är. Ett tips, är att se till så att brownien inte blir kletig alls, jag brukar villja ha den smullig och lite torr medans den samtidigt är så där härligt fyllig i smaken. Låt brownien svalna helt innan den skärs i rutor.

Choklad brownies Foto: Helena Rosenzweig

Choklad brownies Foto: Helena Rosenzweig

 

There are no comments on this page.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: